lördag 6 februari 2010

panik panik panik

Jag är så otroligt orutinerad. Jag har INGET att sticka! O.O och jag får givetvis panik. Min Revontuli-sjal ligger skyddad i en påse. Skyddad från sax och eld. Ngt har blivit fel och just nu har jag inte tålamod att räkna ut VAD och rätta till det, utan vill bara klippa sönder eländet och elda upp det - men innan så skedde så rök den ner i en kasse... fort fort fort. Där får den ligga till grisar får vingar och löken blommar (dvs då jag begåvas med tålamod).

Senaste dagarna har jag haft högtflygande stickplaner men ingen har gått i verkställan. Hade en fantastisk västaktig grej från nyaste Rowankatalogen i sikte, men det föll på garnet. Fanns inte MIN färg i tillräkligt stort antal. Försökte då med ett annat garn och jag vet inte huuuur jag Kristina och Linda tänkte för det blev FEL fel fel men tack och lov så gick detta att se redan efter 3 varv. Sen siktade jag in min på en annan väst och den skulle göras i Rowan Tapestry. Kånkade hem 7 bollar och ett mönster idag från Umbra men väl hemma känns det mönstret såååå tråkigt. Suck. Luskammat Ravelry, Knitty och hela vida vebben... utan resultat. Så jag ger upp. Fast innan jag gav upp så fick Linda agera stöd och rådgivare på telefon, det hjälpte den värsta paniken. Nu ska vi snart på bio och det känns okej. Inte som för ett par timmar sedan när jag väldigt teatraliskt och dramatiskt hävde ur mig till sambon "Skjut mig! Jag har inget att sticka och då finns det inget att leva för".... O.o josåatteeh... Hej dramaQueen!!

Vill ni så posta gärna ett av era favoritmönster i kommentaren. Vore skoj att se :)

6 kommentarer:

Sigrid sa...

Kul att ramla in på din blogg via Umbras!
Har inget underbart och härligt stickmönster att dela med mig av då jag är nybörjare på virkning nu. Hoppas (läs: vet) att jag fastnar i garnträsket så jag ger mig på stickning med!

Sigrid

Ankie sa...

Hej!
Håller just nu på med en February Lady Sweater.Det är ett omtyckt o enkelt mönster. Den går ju att göra som väst om man vill. Mönstret finns gratis på Ravelry.

kristina sa...

men käraste Nadja, vad är det jag läser??? Vaffö blev det fel med färgkraften? Detta har jag inte blivit informerad om... Vad kan jag göra för dej? Jag ska ringa Rowans och tjata om garn imon :-)

kristina sa...

Du, förresten, om du nu tvunget ska ha LILA till Rowangrejen, kan du inte tänka dej muscat bomull då? Blir helt tätt stickat med stickor 4, nästanblankt som linet, och finns i massor med färger. Kommer att falla tungt och snyggt. Kolla färgkartan, jag tar hem i ett nafs:)))

Varkenoch sa...

Lök blommar som regel på sitt andra år, så nog ska du få ordning på sjalen så småningom!

Till dess, hade du inte material till trekantssjal i colinette-garn? Någonting måste man ju sticka på för att hålla livsandarna i styr :)

Varkenoch sa...

Nu missade jag mönsterbiten... Beror ju på vad du har för garn hemma men jag gillar att sticka trekantssjalar från nacken, så att man lägger upp sju maskor och sedan ökar vartannat varv, i varje sida och två i mitten, och så stickar på tills storleken är uppnådd/garnet slut/tålamodet slut. Såna brukar jag göra när jag inte vet vad jag ska göra... Annars, har du klickat runt lite på ravelry eller knitty? På rav tycker jag om att söka på ett garn jag har hemma och se vad andra har stickat med, och så klickar jag mig vidare och ofta kommer jag på vad jag vill göra. Lycka till!