tisdag 18 maj 2010

Oh! Oh! Oh!

Titta vad jag fick med Posten idag!! Wei!! 1kg illrosa Biggy Print
från Rowan och två härvor colinette till en beställd sjal :)

lördag 15 maj 2010

jomen här ekar det på bra...

Jag har inte stickat så mycket på sistone. Har mest jobbat, gnällt och sist men inte minst - sytt på en klänning som jag senare också har fotats i :)
Kära Linda har jag hjälpt mig massor och det bidde finfint när det vart klart.

Har fått 2 smygbilder av fotografen (min kära vän Sara Landstedt www.saralandstedt.se )men den bilder där jag bär klänningen syns inte klänningen på *haha* Andra bilden har jag min korsett och kjol. Bilderna är tagna i Skärstad utanför Jönköping/Huskvarna. I vassen... häromdagen = inte så varmt. Men skoj!

Men titta så fint!!
(jag vet - hela inlägget är rätt OT - men ni får stå ut. Hellre det än totalt tystnad va? :) )








Fö har Sara fotat mig med garn också. Fotona vart fina men jag ser ut som ... skräp. Så de kommer nog inte upp på bloggen. Ev att jag ändrar mig. Men ja, vi får se.

lördag 8 maj 2010

så mycket men så lite

Jag har så himla mycket fint garn (ja okej, inte om man jämför med många av er andra - men allt är relativt) - men jag vet verkligen inte vad jag ska sticka av det.

Jag har tex mitt underbara Manos Silk blend som jag skulle vilja göra en mössa utav... men hittar inget mönster som jag faller handlöst för - eller som garnet räcker till (köpte bara en härva, det var dagarna innan lön och jag var pank haha).

Sen har jag mitt underbara... Fleece Artist? Nåt jättefint tretrådigt härligt garn. Det vill jag spetssticka ngt sjalaktigt till Tilde utav. Men vilket mönster? Och vilket tålamod? O.o

Sen mitt underbara bandgarn! ÅH - bandgarnet! Behöver ett svart bandgarn att varva med - men är både för fantasilös och snål för att köpa mig ett. Så jag överväger att göra ett eget. Hur svårt kan det vara? Typ mattrasor? Yes? No? Någon med erfarenhet får gärna yttra sig här.

Och dela med er av favvomönster, som inspiration :)

tisdag 4 maj 2010

babysetet som fick mig hooked

Nu när familjen ifråga har fått babysetet så kan jag ju blogga om det. Kändes lite ofint att posta bild här innan de fått se det irl. Jag stickade ju (länge och väl) på ett Babyset i Malabrigo Lace (dubbel tråd), minns ni? Mönstret var från Marks & Kattens, deras retromönster kan man väl säga. Det var här jag fick lära mig att virka föresten. Kanten på mössan. Hua! Virkade även knytsnörena under hakan - som är en efterkonstruktion enligt önskemål.

Nu är det som sagt överlämnat och godkänt (pjuh! Vet inte om jag nånsin mer vågar sticka på beställning - fy 17 vad ont i magen jag har haft haha).

Titta så fint det blev!

måndag 3 maj 2010

missbedömning

Jag stickar som sagt på en "bebisklänning". Jag var inte så noga när jag satte igång utan bara tog det garnet jag helst ville bli av med och stickor som jag tyckte passade till garnet ifråga. Och satte igång. Valde minsta storleken, 3 månader. Kände efter ett par nystan att den kändes stor och mätte. Jomentjena! Storlek tre månader hade blivit ungefär stl. 2 år. Håhåjaja vad jag är bra. Vilken tur att klänningen inte hade en adress då. Nu blir det nog herrHare som får den - ni vet han som fick bebisklänningen med rosa dödskallar på? Han lär nog bli glad. När jag väl blir klar, det vill säga. Känns som att jag stickar och stickar och stickar men iiiinget händer. Den hade varit klar för längesedan om jag bara gjort rätt.

Men vad är en bal på slottet egentligen? ;)

TJIPP!